Gminny Ośrodek Kultury
Goleszów
Kiermasz Wielkanocny oraz II edycja konkursu kulinarnego na „Goleszowski Przysmak Wielkanocny”
Za nami kolorowy kiermasz wielkanocny oraz druga edycja konkursu na „Goleszowski Przysmak Wielkanocny”.
Profesjonalne jury, w skład którego weszli Mateusz Wojnar – Szef Kuchni Aramark w Czechach, Michał Fabiszewski – Główny Szef Kuchni Sodexo Polska oraz Joanna Giemza – Szefowa Kuchni w Restauracji Pod Tułem, nie mieli łatwego zadania w wyborze najsmaczniejszych przysmaków.
Po degustacji komisja sędziowska wyłoniła zwycięzców w następujących kategoriach:
„WYTRAWNIE”
1 miejsce: Helena Mańka – Pasztet z kaczki z pieczarkami
2 miejsce: Alicja Sobczyk – Żurek Wielkanocny
3 miejsce: Ewa Gojniczek – Koszyczek Wielkanocny
„NA SŁODKO”
1 miejsce: Zuzanna Włosok – Ciasteczka „słodkie jajeczka”
2 miejsce: Karina Wesołowska – Ciasto marchewkowe
3 miejsce: Izabela Winiarska – Ciasto „zielony mech”
GRATULUJEMY!
Gratulacje dla wszystkich uczestników oraz słowa podziękowania dla jury, które zaszczyciło nasz konkurs swoją obecnością.
Tego dnia przed GOKiem częstowaliśmy wszystkich wielkanocnym żurkiem z jajkiem i kiełbasą.
Dziękujemy również Rolniczemu Kombinatowi Spółdzielczemu w Goleszowie, Restauracji Pod Tułem, Pani Wójt Sylwii Cieślar oraz Szkole Podstawowej w Goleszowie, za wsparcie w organizacji tegorocznego wydarzenia .